27 Şubat 2022 Pazar

 

En Çok Gol Atan Kaleciler

Futbol çekişmeli maçlara sahne olan bir spor dalı olup bazen bazı maçlarda özellikle kalecilerin kurtardığına da tanık olmuşuzdur. İşte karşınızda en çok gol atan kaleciler listemiz;

En çok gol atan kaleciler listemizde hem Türkiye’den hem de dünyadan son dakikalarda gol atmış ve maçı çevirmiş kalecileri derledik. Bu kaleciler ya da kaleden kaleye gol atarak ya da maçın son dakikaları ile diğer takımın ceza sahasına koşarak kafa ile gol atmış. Özellikle gol atma ile uzak bir ilişkisi olan bu mevkiden birçok kaleci bulunuyor;

10- Dragan Pantelić

1971 - 1981 yılları arasında formasını terlettiği Radnicki Nis takımında 15 gol atan Dragan Pantelic en çok gol atan kaleciler listemizde onuncu sırada yer alıyor bu gollerin birçoğunu penaltıdan atan kaleci bir gol de ise degaj yaparak gol atmış ve bu gol tarihe geçmiştir.

9- Álvaro Misael Alfaro

Şu günlerde kariyerine teknik direktör olarak devam eden başarılı kaleci 15 gol atmış bu 15 golden 11 tanesini penaltılardan atması en çok gol atan kaleci listemizde 9. Sırada olmasına neden olmuştur.

8- Hans-Jörg Butt

Almanya’nın önemli takımlarında forma giymiş başarılı kaleci penaltıdan tam 32 gol atmıştır özellikle Buffon’a attığı şampiyonlar ligi maçları önemli bir özelliğe sahip.

7. Márcio Luiz Silva Lopes Santos Souza

Marcio’da diğer kaleciler gibi penaltıdan attığı goller ile dikkat çekiyor özellikle 34 gol atması onu bu listede 7. Sırada yer almasına neden oluyor.

6- Johnny Vegas Fernández

Joohny Vegas da günümüzde teknik direktör olarak kariyerine devam ediyor. Bazı kayıtlara göre 35 bazı kayıtlara göre ise 45 gol atmıştır.

5. René Higuita

Higuita denilince aklımıza ilk olarak akrep lakabı gelir özellikle akrep kurtarışları ile dikkat çeken futbolcu tam 41 gol atmış.

4. Dimitar İvankov

Ülkemizde Kayserispor ve şampiyon olduğu yıl Bursaspor ile 42 gol atan kalecidir.

3- Jorge Campos

Meksikalı kaleci Jorge kariyerinde 46 gol atmıştır.

2. José Luis Chilavert

Futbol tarihinde ilk defa hattrick yapan kaleci unvanına sahip başarılı kaleci kariyeri boyunca 67 gol atmıştır.

1.Rogério Ceni

Futbol tarihinde aynı kırılması bir rekora imza atan Rogério Ceni de tam 131 gol atarak kırılması bir rekora neden olmuştur.

 

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa