27 Şubat 2022 Pazar

 Türk Basketbol Takımlarının Avrupa'daki Başarıları 

Bu yazımızda Türkiye'de göz ardı edilen Türk basketbol başarılını sizlerle bir araya getiriyoruz. Bir çok Türk takımı basketbol tarihinde unutulmaz zaferler almayı başardı.

Türk basketbol takımlarının Avrupa’da ki başarılarını şimdi okuyabilirsiniz. Hem kulüp hem de milli takımlar düzeyinde, Türkiye basketbolu önemli yerlere gelmeyi başardı. Basketbol, Türkiye’de önemli branşlardan bir tanesidir. Günümüze kadar Avrupa sahnesinde önemli başarılara imza atan Türk basketbol takımlarını beraber inceleyelim.

1. Koraç Kupası (1996)

1958 yılında Modaspor’un sahne aldığı Avrupa basketbolunda bir türlü başarı elde edemiyordu. Efes Pilsen 95-96 sezonunda Avrupa’nın en büyük üçüncü kupası olarak bilinen Koraç Kupası’nı kazanmayı başardı. Efes Pilsen Koraç Kupası şampiyonluğu, Türkiye basketbol tarihinde dönüm noktalarından bir tanesidir. Koraç Kupası zaferi sonrasında Avrupa’da başarılarına da devam etti.

2. FIBA Eurochallenge Kupası (2012)  

Beşiktaş 2011 - 2012 sezonunda ligdeki başarısı sonrasında Avrupa’nın üçüncü büyük kupası olarak bilinen ULEB Eurochallenge’i kazandı. 

3. Eurocup Şampiyonluğu (2016)  

Avrupa’nın en büyük ikinci kupasını kazanan Galatasaray tarihe geçmeyi başardı.

4. Euroleague Şampiyonluğu 2017

Ligde başarılarıyla öne çıkan Fenerbahçe 2014 - 2015 sezonunda EuroLeague’de Final Four’a kalan Fenerbahçe başarılı olacağını göstermeye başlamıştı. Bir sonraki sezon finale kadar yükselen Fenerbahçe yenilerek şampiyonluğa ulaşamadı.

2016 - 2017 sezonuna fırtına gibi giriş yapan Fenerbahçe, İstanbul’da gerçekleşen Final Four’da ilk EuroLeague şampiyonluğuna ulaştı. Bu şampiyonluk ise büyük bir ses getirdi. 2017 - 2018 sezonunda da EuroLeague’de Final Four’a kalan Fenerbahçe 4 yıl üst üste bu başarıyı göstermeyi başardı.

5. Eurocup Şampiyonluğu (2018) 

Avrupa’daki en büyük ikinci kupasını almayı başaran Darüşşafaka, Türkiye’nin adını yeniden duyurdu.

6. Finalde Kaybedenler

Pınar Karşıyaka, 2012 - 2013 sezonunda FIBA Eurochallenge’da finale çıktı. Son anda kupayı kaybeden İzmir ekibi taraftarlarını üzdü. 2015 Eurochallange kupasında Trabzonspor da aynı kaderi yaşadı. Önde götürdüğü maçta son saniye basketiyle kaybeden Trabzonspor, kupayı ellerinin arasından kaçırdı.

7. Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko Final Four

Türkiye basketbol tarihinde unutulmayacak bir başarı geldi. 2018 - 2019 sezonunda Final Four’a katılan dört takımdan ikisinin Türk takımı olması tüm dikkatlerin üzerimize toplanmasını sağladı. Bu maçta Anadolu Efes şampiyon oldu.

8.  Bunların tamamı canlı maç izle olarak vivaspor da.


Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa